2011. március 1., kedd

karamellizált petrezselyemgyökér

A holnapi ebédem. Pirított tarhonya és karamellizált petrezselyemgyökér.
Az ötletet Málnától kaptam, ő találta ITT.

Este megnéztem itthon a videót és úgy döntöttem, a lefagyasztott gombapörkölt még állomásozhat kicsit a mélyhűtőbe. Ez jobban piszkálta a fantáziám.

Elkészítése: A megmosott gyökereket felvágjuk hasábokra. Egy nájlon zacskóba tesszük a felvágott zöldségeket, egy evőkanál mézet, egy evőkanál olajat és némi curry port is öntünk a zacskóba. Jól összerázzuk, hogy a fűszerek átjárják a zöldségeket mindenhol. Ezt követően egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a répákat, a vágott felükkel lefelé. Sózzuk, borsozzuk és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. Nagyon finom, ropogós zöldséget kapunk. A videón salátával tálalják, de én a holnapi tésztanap miatt, pirított tarhonyával és csemege uborkával. Édes-savanyú...ha úgy tetszik. :)

2 megjegyzés:

Ircsike írta...

Ez bizony mennyei finom lehet.
Mostanaban en is mindenfele kulonleges etelt keszitek azsia teljes izvilagaval.
Jo dolog ez a sok uj es erdekes iz es nem utolsosorban nagyon egeszseges! :-)

Marika néni írta...

valamelyik nap kiprószálom én is