Tegnap guacamole-t készítettem. Talán magyarul is lehetne hívni, avokádókrémnek, de hát nem egészen az. A speciális fűszerezése miatt ez a neve, mint ahogy a pizzát sem hívjuk paradicsomos lepénynek.
Hozzávalók: 1 nagy v. 2 kisebb avokádó, egy fél lilahagyma, 3 gerezd fokhagyma, fél lime leve, só, bors, koriander (1 ek), csili paprika (1 kisebb), oregánó(1 tk), 1 kisebb paradicsom.
Én általában mindent előre elkészítek, lehámoztam, kimagoztam és felkockáztam a paradicsomot, apróra összevágtam a lila hagymát, összetörtem a fokhagymát,összeaprítottam a csilit, kifacsartam a lime levét, és előkészítettem a fűszereket. Amikor ezzel megvoltam, akkor vágtam félbe az avokádót (egészen méretes volt, ezért most csak 1 db) és kapartam ki a husát, majd pépesítettem a lime levével. Ezt követően már nem barnul meg, megtartja a szép zöld színét. A többi hozzávalót belekevertem és picit hűtőbe tettem, hogy összeérjenek az ízek. Először tasakos tortillával próbálkoztam, de az nagyon sós volt, így egy csomag paradicsomos ízesítésű tortilla lapot cikkekre vágtam, teflon serpenyőben kevés olajon megpirítottam és azzal tálaltam végül a kész guacamole-t.
4 megjegyzés:
ez megakircsi))))
:):):)
Én is szoktam készíteni, de paradicsomosat még nem készítettem.
én csak így szoktam :)
Megjegyzés küldése