2012. május 3., csütörtök

citromos hal joghurtos grillezett zöldségekkel

Hozzávalók: 20 dkg saláta cukkini, 20 dkg padlizsán, 1 doboz Danon Aktivia joghurt, fél cs. petrezselyemzöld, 10 dkg light mini mozzarella golyó, só, bors, fokhagymapor.
25 dkg alaszkai halfilé, vegeta, bors, kapor, 1 db jól megmosott citrom.

Elkészítés: A cukkinit és a padlizsánt megmostam, majd 5 mm vastagságúre felszeleteltem. A sütőt grillezésre állítottam és 250 fokon kb 15 perc alatt szárazon meggrilleztem a zöldségeket. ( száraz = nem tettem alá olajat, sem fűszereket) Amikor készen lett, egy másik tepsiben a halakat grilleztem meg, de ezeket befűszereztem és rákarikáztam a citromot. Ennek a sülési ideje is kb 15 perc.

A joghurtot összekevertem a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd beleforgattam a kihűlt grillezett zöldségeket. A mozzarella golyókat ezt követően adtam hozzá, majd azzal is összeforgattam. A halat melegen a köretet hidegen tálaltam.

Össz kalóriaérték : 625 kcal. ( 2 főnek is elég)

6 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Finom és guszta. Bár én nem kímélő konyhán élek, szívesen megkóstolnám.

Lazac írta...

Köszönöm, kedves vagy :):)

trollanyu írta...

Nagyon szuper, kedvemre való az egész:) Képzeld el, rengeteg saját fogású tengeri hal van a fagysztóban, és rajtam kívül senki nem eszi:) De nem baj, úgyis fogyni kell, és a hal egészséges.

Lazac írta...

Akkor én ott nálatok biztosan tobzódnék, mert nagyon szeretem a halat :)

Marika néni írta...

talán egy kis grillezett lazac is megtenné))))

Lazac írta...

Az is jöhet babám :):)