2013. február 28., csütörtök

batáta azaz édesburgonya

A batáta egy csodanövény! Minden jó tulajdonsága EBBEN a táblázatban megtalálható. Alacsony kalóriatartalmánál és GI-nél fogva igen meghatározó élelmiszer lehet  a diétázók étrendjében is. Sokszor gondoltam már arra, hogy ki kéne próbálni, de aztán valamiért mindig elmaradt. Most, amióta először megsütöttem, már többször sütöttem ilyesmit, a családommal is megkedveltettem. Bátran merem ajánlani mindenkinek, akár diétázik, akár nem.
Batáta kelbimbóval és mozzarellával.
Hozzávalók : 1 közepes méretű batáta, pár szem kelbimbó, egy fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, só, bors, kínai ötfűszer keverék ( elhagyható) kevés zsiradék a sütéshez. (Nálam 1 kkanál libazsír volt.) 1 doboz bazsalikomos mini mozzarella ( elhagyható)
A hozzávalókat a sajt kivételével megtisztitom, összeaprítom, összekeverem a zsiradékkal és a fűszerekkel, majd 25 percre 200 fokos sütőbe teszem, fedő nélkül megsütöm. A végén rádobom a sajtot és ráolvasztom pár percig.

2 megjegyzés:

Málna konyhája írta...

*szték*burgonyának is isteni, megszórni steak fűszersóval és ropogósra sütni...ááá...

Lazac írta...

tegnap este úgy sütöttem meg, el is fogyott, a lányaim nagy örömmel kóstolták :)