2013. február 28., csütörtök

párolt rizs gombával, kapormártással

Egyszerű, gyors ebéd. Hozzávalók : egy adag párolt rizs, 15 dkg laska gomba, 1 marék kapor, laktózmentes tej, ételkeményítő, só, bors, kakukkfő, kevés olaj.
A rizst a szokásos módon megpárolom, egyetlen fűszere a só (parajdi, tisztítatlan)
A gombár megtisztítom, ügyelve arra, hogy lemosáskor, csak a sima felületet érje a víz, így nem szívja meg magát. Kevés zsiradékot teszek a teflon edénybe, a gombákat megpirítom, majd fűszerezem, kevés só, bors és kakukkfű keverékével. A kaprot összeaprítom, kevés olajon megfuttatom, felöntöm a hideg tejben elkevert keményítővel, sózom és beforralom.

2 megjegyzés:

Málna konyhája írta...

imádok mindent ami kapros...
ja, meg a laskagombát is)))

Lazac írta...

én is, én is!!! :):):)