2016. január 28., csütörtök

rizslisztes

Egy régi recept, ami még mindig a legjobb receptek közé tartozik ezen a blogon.
Rizslisztes panírban sült csibemell, az örök klasszikus, ha jót akarsz enni és ez mellett gluténmentesen étkezni.
Hozzávalók ( a receptjeim mindig egy személyre készülnek) : 2 szelet csibemell filé, gyengéden kilapítva, enyhén sózva. 1 tojás, 2 ek rizsliszt, olívaolaj a sütéshez.
A salátához, egy kisebb fej zeller, 1 alma, 1 ek majonéz, 2 ek natur joghurt, kevés citromlé, 1 fej szívsaláta.

Elkészítése: A csibemell szeleteket, rizsliszt-tojás-rizsliszt-tojás keverékébe mártjuk és forró olajban kisütjük. A felesleges olajat leitatjuk papírtörlővel róla.
A salátához a zellert felkockázzunk, enyhén sós vízben puhára főzzük. Amíg hűl, felkockázzuk az almát is, majd elkészítjük a dresszinget. A majonézt elkeverjük a citrom levével, majd a joghurttal is. Az almát és a zellert belefogatjuk a dresszingbe, majd í szívsaláta leveleire kanalazzuk.

Nincsenek megjegyzések: