2018. augusztus 9., csütörtök

caprese tésztasaláta új szintre emelve

Mostanában olyan divatos kifejezés ez a "magasabb szintre" vagy "új szintre" emelve.:):) Ki nem hagynám én sem. :P :)
Volt egyszer hol nem volt, egyre melegebbek lettek a nyári napok, és ezzel együtt az étvágy kissé háttérbe szorult, ami nem baj, sőt.:) Tény és való nem kívánok meleg ételt, legszívesebben dinnyét ennék dinnyével.:) vagy ilyen jó kis hűtött salátákat, mint a mai ebéd is.
 Hozzávaló (7 fő részére) : 600 gr gluténmentes fusili, 2 csomag koktélparadicsom, 2 doboz mini mozzarella, 3 db újhagyma, 1 cs bébi spenót, 1 cs rukkola, 1 doboz articsóka szív, néhány friss hajtás bazsalikom, só, bors, olíva olaj, balzsamecet, pár szem fekete olívabogyó..
Elkészítése: Főzzük ki a tésztát majd szűrjük le és hűtsük ki. A paradicsomokat vágjuk négybe, a mozzarellát félbe, az újhagymát karikára. Tegyük egy tálba sózzuk, borsozzuk, öntsünk rá olívaolajat és balzsamecetet is ízlés szerint, öntsük hozzá a leszűrt articsóka szíveket is, majd forgassuk bele a kihűlt tésztát. Óvatosan keverjük hozzá a zöldeket, de ügyeljünk arra, hogy a levelek ne törjenek nagyon össze, keverjük még hozzá az olívabogyókat is. Hagyjuk az ízeket pár óra alatt összeérni. Nagyon finom, kiadós ebéd, kánikulai napon.


Nincsenek megjegyzések: