Hozzávalók : mélyhűtött tengeri halfilé ( 1 cs), citrom, gyömbér, csili, só, bors, fokhagyma,szójaszósz, olívaolaj, fél kg friss spenót.
A citrom héját lereszelem és ráfacsarom a fél citrom levét is. Kevés só, csilipaprika, fokhagyma összetörve, bors, gyömbér, szójaszósz és olívaolaj keverékében pácolom a halszeleteket mintegy fél - egyórán keresztül.
Közben megtisztítom a spenótot a szennyeződésektől és a vastagabb szárától is. 2 gerezd fokhagymát összetörök, és forró olívaolajban megfuttatom, nem hagyom megégni, csak éppen az ízét szeretném kinyerni belőle. Szinte azonnal beleforgatom a spenótleveleket is, sózom, borsozom, megvárom, amig a levelek összeesnek és már zárom is el a lángot alatta.
A halszeleteket grillserpenyőben hirtelen átsütöm, majd tálalom a halat spenótágyon.
2 megjegyzés:
naggggyon guszta :)
és finom is volt :)
itt az ideje ezt a blogot ismét a pártfogásomba venni :)
Megjegyzés küldése