2011. november 13., vasárnap

spenótos

Spenótos, tejszínes, mozzarellás, citromos tészta. :)
Csak hogy minél gazdagabb legyen. :)
Hozzávalók : 2 személy részére, 150 gr tészta, 30 dkg spenót, 2 dl főzőtejszín, 1 csomag mini mozzarella golyó, só, bors, fokhagyma ( 3 gerezd), fél citrom leve és reszelt héja, olívaolaj.
A tésztát kifőzöm, közben olajon megfuttatom a spenótot, a fokhagymával, citromlével és a citrom lereszlt héjával. Enyhén sózom, borsozom, majd amikor már elfőtte a levét felöntöm tejszínnel, és összeforralom vele. A mozzarella golyókat a végén teszem bele, éppen csak olvadásig keverem, majd lezárom alatta a lángot. A kifőtt tésztát beleforgatom a mártásba és azonnal tálalom, különben a tészta felszívja a mártást.

2 megjegyzés:

Marika néni írta...

miszösz van??))), agyon főzted magad)))

jól hangzik, imádom a spenótot is, de a moszkauert jobban)))

Lazac írta...

Még pénteken főztem babám, csak az idő tényező, az nem áll rendelkezésemre. :):):)