2011. január 13., csütörtök

göngyölt hús

Hozzávalók : (1 személyes recept)
Fél csirkemell, 6 szem aszalt szilva, 5 dkg füstölt kolbász, 5 dkg füstölt sajt, 6 szelet bacon, pici só, bors, pici olaj

A csirkemellet 3 szeletbe elvágom, óvatosan kiklopfolom, enyhén sózom, borsozom. ( sós a sajt is, a kolbász is, meg a bacon is)
A csirkemell szeletekre ráfektetem a hasárbra vágott kolbászt, sajtot és az aszalt szilvákból 2-2 szemet. Felgöngyölöm, bacon-be tekerem és egy kiolajozott serpenyőbe teszem őket. A bacon ki fogja engedni a zsírját, több zsiradék nem szükséges, csak épp le ne ragadjon a hús, amikor elkezdem sütni. Miután minden oldalát megkapattam, felöntöm pici vízzel, letakarom fedővel és párolom 15 percig. Ezt követően felemelem a fedőt és lesütöm zsírjára, minden oldalát szép pirosra. Az elmaradhatatlan párolt káposztával vagy savanyúsággal tálalom.

8 megjegyzés:

gondaanyu írta...

Mamám, egész napos banánevés után hogy bírod ki, hogy ne egyél belőle???

Karfiol írta...

Én szombaton kezdem ezt a 90napost, innen fogok főzni! :)

Vizicsibe írta...

Sorstárs, ha azt mondom qrva erős akarat kell hozzá, akkor nem mondtam semmit. :):):) Nem tudok mást tenni, esténként kell főznöm másnapra.

Karfiol!

Megtisztelsz és hajrá :):)

Macskusz :) írta...

Ez a kímélő étel (is) tetszik nekem :)

Málna konyhája írta...

a párolt káposzta a gyengém, imádom...

Vizicsibe írta...

Babám, én is imádom! :) Azt hiszem minden nap meg tudnám enni fehéren is, vörösen is. :)

Macskuszom!

Igazán nem kímélő, ha azösszetételt vesszük, de húsnapra való, és köret nélkül akár kímélő is lehetne. :)

Hógolyó írta...

Csibe!!
Ez igen!!Kár,hogy nem vagy 1 nappal előttem mert különben tegnap már ezt ehettem voltna!!:):)
Ma egy jó kis fejtett bablevest készítek füstölt csülökkel és csipetkével.Ma csak a bab az enyém a zöldségekkel:)
Gratulálok a finom ebédedhez!!
Képzeled el,hogy neked köszönhetően alig várom,hogy egy kis káposztát csináljak magamnak!!
Mégegyszer ezer köszönet érte!!:):)

Vizicsibe írta...

Nem baj Hógolyó, ezek a receptek itt maradnak :):)
Ha legördíted a címkékhez a kurzort, akkor ott a húsnapi címkére kattintva előcsalogathatod őket :)
Nagyon finom íze volt az aszalt szilvától, a füstölt kolbásztól és sajttól...pedig mindenből keveset tettem bele, de nagyon jó ízhatást értem el. :) Elégedett vagyok magammal :)