2011. december 2., péntek

lazacos káposzta

Nem saját ötlet, hanem megihletődtem. :)
Kedvenc ötletadóm készítette el ezt a mondhatom igen jóízű ételt.
Én csak leutánoztam és engedélyt kértem arra, hogy itt bemutathassam. :)
Azért leírom, hogy itt is meglegyen.
Hozzávalók 4 fő részére : 1 konzerv fehérboros káposzta, 4 db lazacfilé, 1 fej hagyma, pár gerezd fokhagyma, só, bors, kapor, pici cukor, 1 kanál paradicsompüré, fűszerpaprika, pici csiliparika pehely, és kevés olaj.
A hagymát apróra vágom és olajban odateszem dinsztelődni, majd hozzáadom az apróra vágott fokhagymagerezdeket is. Amikor üvegesre sült a hagyma, ráteszem a káposztát ( ezt a fajtát nem mosom ki, mert kellemesen savanykás) fűszerezem és felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. ( Én só helyett 1 erőleves kockával ízesítettem). Nem kell hosszú ideig főzni, hiszen a káposzta már puha, csak éppen forralom egy kicsit, mondjuk úgy 20 percig. Akkor hozzáadom a kockára vágott haldarabokat és ezzel még kb 5 percig főzöm. Tejföllel, joghurttal lehet tálalni.

4 megjegyzés:

Elf írta...

tuti fincsi :) és nagyon szép a blog :)

Lazac írta...

Tényleg nagyon finom volt. :)
Köszönöm :):)

Marika néni írta...

hamar kész és nagyon finom)))
jól néz ki, babám)))

Lazac írta...

Köszönöm a dicsértet, Tőled különösen jól esik. :) Köszönöm, hogy megmutattad ezt az ételt. :)Nagy kedvenc lesz nálunk.