2016. január 13., szerda

saláta parádé

 Kedves blogbarátnőm Kovakövi Vilma ötlete nyomán került megalkotásra a mai ebédem.
Az összetevők egyszerűek, a saláta félig nyers, félig párolt alapanyagokból áll.
Hozzávalók: 2 tojás, fél kápia paprika, 1 szívsaláta, 2 saláta cukkini, 1 sárgarépa, 1 ek olívaolaj, só, bors, kevés balzsamecet (bár a képen úgy tűnik nem a legszerencsésebb választás volt)
Elkészítése: a tojásokat keményre főztem, a cukkinit és sárgarépát lereszeltem, majd olívaolajon megpároltam kb 5 perc alatt. Sóztam, borsoztam, és hagytam kihűlni.
Miközben hűltek a tojások és a párolt zöldség, a kápia paprikát apró kockára vágtam, a szívsalátát leveleire szedtem. Egy tányéron körbe kiraktam a saláta leveleket, mindegyik kis levélbe kanalaztam az apróra vágott paprikából, majd egy cikk tojást fektettem rá. A párolt zöldséget a tányér közepén felhalmoztam. Végül megpróbáltam balzsamecettel egy kis díszítést készíteni, nos ez nem sikerült, de az íze kell az ételhez.

2 megjegyzés:

Kovakövi Vilma írta...

:)
A balzsamecettől olyan, mintha odamaszatoltak volna valami nemkívánatosat a tányér szélére? :) Pedig biztos finom volt. ;)

Lazac írta...

Hát pont ez az! Letörölni már nem akartam, mert az még durvább lett volna, de nem volt jó ötlet ilyen színű maszattal dekorálni.:) Előtte szebb volt. Viszont az íze meg helytálló volt :):)