2017. augusztus 17., csütörtök

Héjában sült burgonya paradicsommal és roston sült karfiollal

A paradicsomos sült burgonya ötlete, Pontycomból származik.
A paradicsomos sült burgonya hozzávalói: személyenként egy nagy burgonya, 1-2 szelet paradicsom,ugyanennyi mozzarella, só, bors, kakukkfű, olívaolaj.
A roston sült karfiolhoz: egy fej karfiol, só, bors, kakukkfűágak, zsályalevelek, olívaolaj
Elkészítése: A karfiolt rózsára szedjük, majd felszeleteljük kb 1 cm darabokra. Sózzuk, borsozzuk, megspricceljük olívaolajjal, majd rátesszük a kakukkfű ágacskákat és a zsályaleveleket és a sütő grillező funkcióját használva 250 fokon aranybarnára sütjük. Félidőben nem árt megfordítani a szeleteket.
A burgonyákat megmossuk, héjában előfőzzük kb 10 percig. Kihűtjük, félbevágjuk, olajjal megkenjük, majd egy sütőlapra helyezve elrendezzük őket. Megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal, majd mindegyikre helyezünk egy-két szelet paradicsomot azokat is megfűszerezzük kakukkfűvel. Beborítjuk a mozzarella sajtokkal és 200 fokos sütőbe téve addig sütjük, amíg a burgonya nem lesz ropogós. Kivéve a sütőből frissen aprított bazsalikommal megszórjuk.


Nincsenek megjegyzések: