2017. december 14., csütörtök

Gesztenyés lencsével töltött sütőtök, spenótos krumplipürével

Azta, megint jó hosszú címe lett, de a Fanny c. újságban is szóról szóra így volt benne, ezzel a képpel.
Az enyém pedig ilyen lett, mert vegyesen használtam vörös és normál lencsét hozzá.
Hozzávalók 4 személyre: 500 gr sütőtök, 2+1 ek olívaolaj, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 cm gyömbér, 1/2 tk fahéj, 1 nagy csipet őrölt csili, 200 gr főtt lencse, 100 gr főtt gesztenye, 50 ml zöldség alaplé. A körethez : 600 gr burgonya, só, 40 gr vaj, frissen reszelt szerecsendió, 100 gr bébispenót, petrezselyemzöld a díszítéshez.
Elkészítése: a sütőtököt karikázzuk fel ujjnyi vastag szeletekre, tegyük sütőpapírra, locsoljuk meg olívaolajjal, 180 fokos sütőben süssük 15-20 percig. A töltelékhez aprítsuk fel a hagymát, fokhagymát, reszeljük le a gyömbért. Ezeket süssük meg olívaolajon, majd adjuk hozzá a lencsét és a gesztenyét is, sózzuk, borsozzuk, öntsük fel az alaplével és pároljuk össze.
A megsült tököknek vegyük ki a belsejét úgy, hogy maradjon 2 cm-es pereme. A kivájt részeket adjuk a töltelékhez, majd töltsük vissza a szeletek közepébe a masszát. Toljuk vissza a sütőbe és süssük még 12-15 percig. Tálalásnál szórjuk meg petrezselyemzölddel (én belekevertem a masszába)
A krumplit főzzük meg sós vízben, szűrjük le, törjük át a vajjal és szerecsendióval. A spenótot pároljuk meg olajon, és forgassuk bele a pürébe.

Nincsenek megjegyzések: