2018. október 11., csütörtök

Mujaddara

A receptet a Cookta oldalán találtam, mivel mániákusan vadászok újabb és újabb vegán étel után, ami egészséges és elkészíthető 5-6-7-8 embernek. Most ez csak 5 fő részére készült. Meglepően izgalmas ízvilág, bár roppant egyszerű és nagyon gyorsan el is készül. Fűszeres, melengető, mondanám, hogy ebben a hűvös őszi időben kiváló, de nincs hűvös.:) Teljes értékű fehérje forrás.
Hozzávalók: 1 bögre lencse, 1 bögre rizs, 4 nagy fej hagyma, só, bors, olívaolaj, fűszerek ízlés szerint. Ajánlott fűszerezés: római kömény, őrölt koriander, őrölt gyömbér, babérlevél, Fahéj( ezt én kihagytam, mert van aki nem tudja megenni) Használtam még ropogósra pirított hagymát is, a fotózás miatt és petrezselyem zöldet, ezek nem szerepeltek az eredeti receptben.
Elkészítése: A lencsét tegyük oda főzni 3,5 bögre vízben, vagy alaplében ( ennek hiányában használjuk sót, borsot, szerecsendiót) tegyük bele a babérlevelet is és főzzük a forrástól számított 20 percig. Közben vágjuk a hagymát félkörívesre és kezdjük el pirítani az olajban. Addig süssük, amíg a hagyma össze nem esik és karamellizálódik. 20 perc elteltével tegyük a lencséhez a rizst és a hagyma egyharmadát. Főzzük még 10 percig, és zárjuk le a lángot. Hagyjuk még a rizst párolódni a gőzben pár percig. Tálaljuk a pirított hagymával és adjuk mellé sok friss salátát.



Nincsenek megjegyzések: