2016. december 10., szombat

Hagymás csibemáj almával

Nagyon finom, nagyon könnyű és ami a lényeg, akár köret nélkül is fogyasztható, hiszen ott van az alma, ami ezt nagyszerűen helyettesíti. Másik előnye, hogy sós és édes egyszerre, igen pikáns ízélmény. :)
Hozzávalók: Egy nagy alma, 1 fej hagyma, 2-3 db csibemáj, olívaolaj, só, bors, majoranna, egy kevés csilipehely, pici szárított fokhagyma a végére.
A serpenyőbe öntjük az olívaolajat, és amint forró lesz rádobjuk a hagymát. Rövid ideig nagy lángon pirítjuk, majd mehet a cikkekre vágott alma és a máj is. Amikor a máj már picit megbarnult sózhatjuk és a többi fűszerről se feledkezzünk meg. Még pár percig süssük és készen is van ez a gyors egytálétel, így szombat ebédre. :)

3 megjegyzés:

gondaanyu írta...

És ha kacsazsírral kezded, és kis tejszínnel felöntöd és össze pépesíted akkor kapsz egy nagyon finom májpástétomot :)

pipacs írta...

Hű ezt el fogom készíteni! :)

Lazac írta...

pipacsom, hajrá :)

gondaanyu, igen csináltam már ilyesmit, sőt tettem bele egy kevés konyakot is, nem ártott neki :)