2017. március 16., csütörtök

Frissítő vacsora

A Diéták és Álmok c. blogon találtam meg a retek tzazikit. Mivel szeretem a retket és a joghurtot is, no meg a fokhagymával sem állok hadilábon, a mai vacsorám ez volt kiegészítve egy kis grillezett cukkinivel ( mert már majdnem oszlásnak indult a hűtőben) és egy kellemes zöldségchipssel.
Ha valaki szeret bőségesen vacsorázni, de mégsem akarja megterheli vele az emésztőrendszerét, annak ideális vacsora. Ami még szimpatikussá teszi az, hogy könnyű elkészíteni és gyorsan megvan.,

Hozzávalók ( nem győzöm hangsúlyozni, hogy a receptjeim egyszemélyesek) : 1 db sörretek, 4-5 szem piros hónapos retek, 1 kis doboz görög joghurt ( LIDL-ben vásárolható négyes kiszerelésben) só, bors, kevés mustár, 1 gerezd fokhagyma, 1 cukkini, 1 ek olívaolaj, zöldséges grillfűszer 1 tk., fél csomag prémium zöldségchips ( Penny)
Elkészítése: Kezdjük a retkekkel, mert rövid ideig állni kell a sóban nekik. Reszeljük le nagy lyukú reszelőn, enyhén sózzuk meg és tegyük félre. A chipssel semmi dolgunk, zacskóban van ( persze el lehet készíteni házilag is, ezen a blogon is van már ilyen leírás). A cukkinit mossuk meg és hájastól karikázzuk fel. Keverjük össze az olívaolajat a grill fűszerkeverékkel majd forgassuk bele a cukkini karikákat. Melegítsük fel a grillserpenyőt és helyezzük el a cukkinit benne, süssük pár percig az egyik oldalon, majd fordítsuk meg és süssük a másik oldalon is. Közben nyomkodjuk ki a sót a retekből, keverjük össze a joghurtot, a mustárral, borssal és a lereszelt fokhagymával. Forgassuk bele a retket, kóstoljuk meg, ha kell esetleg sózzuk. Tálaljunk.

Nincsenek megjegyzések: