2017. március 28., kedd

Krokett másként

Nos, a krokett valóban nem egy kímélő étel, de azért én úgy gondoltam, hogy ebben a blogban van létjogosultsága, mert nem is volt megterhelő a gyomornak. Miután megettem sem, de most 1 órával az ebéd után is remek a közérzetem.:)
A  receptet a FB-on láttam ma reggel a Tasty oldalán.  Ici-picit eltér attól a recepttől, de azért szerintem így is finom.
 Hozzávalók (1 személyre): 2 db közepes krumpli, 2 szelet sertéspárizsi, 3 szelet szarvasi mozzarella sajt, petrezselyemzöld, só, bors, a panírhoz liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez olaj.
Elkészítése: Először a krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben kb 15 perc alatt puhára főzzük. Ezalatt az idő alatt felkockázzuk apróra a párizsit ( az eredeti recept főtt sonkát ír) és a mozzarella sajtot is. Én petrezselyemzöldet aprítottam még fel, az eredeti recept zöldhagymát. Az eredetitől eltérően én nem öntöttem tejet a masszához, így is finom és puha lett.
Amikor a krumpli megfőtt, leszűrjük és villával szétnyomkodjuk. Összeforgatjuk a többi hozzávalóval, sózzuk, borsozzuk, pogácsákat formázunk belőle és bepanírozzuk, majd kisütjük olajban. A felesleges olajat konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. Zöld salátát kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: