2011. október 3., hétfő

Humusz, brokkoli fasírt

A humusz hozzávalói: 25 dkg száraz csicseriborsó, tahini por, olívaolaj, fokhagyma, római kömény, citromlé,só. A csicseriborsót egy éjszaka, vagy legalább 12 órán keresztül áztassuk be. Áztatás után öntsük le a vizet, és főzzük puhára, enyhén sós vízben. Miután megfőtt, turmixoljuk le ( a főzővizet tartsuk meg, mert valószínűleg kell a hígításhoz) Adjunk hozzá 2-3 kanál tahini port, 1 dl olívaolajat, 1 citrom levét, 2 gerezd finomra zúzott fokhagymát, 1 tk őrölt római köményt és jól keverjük el. A brokkoli fasírthoz reszeljünk le 30-35 dkg brokkolit, 2-3 sárgarépát, sózzuk le és hagyjuk fél órát állni. Ezt követően nyomkodjuk ki, adjunk hozzá egy apróra felkockázott zöldhagymát, egy marok petrezselyemzöldet,csipet borsot, 1 egész tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz. Lehet zsemlemorzsával is dúsítani, én most barna rizslisztet használtam. Kevés olajon teflon serpenyőben süssük ki.


5 megjegyzés:

Dankóné R. Magdi írta...

A brokkolfasirt nagyon jo otlet, kis modositassal ki fogom probalni :) Koszonom!
www.magdireceptek.blogspot.com

Névtelen írta...

Tahini, amit vettem üvegben van és sűrű olajos paszta, a por az mi ?
Egyébként a humuszrecept többi része stimmel, állandóan megtalálható a hűtőben, piritós+humusz+paradicsom karikák (napon érett kerti)a reggelim és vacsorám, de ezzel a brokkolifasírttal ebédre is tudok humuszt enni :)

Lazac írta...

IZS!

A tahini por, az az paszta alapja, pirított szezámmag őrölve. A pasztához már tesznek fűszereket és olívaolajat is, ha jól tudom. Ezt a por alapú tahinit bio boltokban árulják.

Ági írta...

A brokkoli fasírtot szerinted lehet sütőben is?

Lazac írta...

Szerintem simán meg lehet csinálni sütőben is. Kicsit kend ki olajjal a tepsit, vagy süsd szilikon lapon, hogy ne ragadjon le.