2014. február 19., szerda

zabpelyhes banán süti

 Tegnap reggel, egy kedves ismerősöm blogját olvasgatva, találtam ezt a nagyszerű édességet. Persze, hogy azonnal meg akartam csinálni és szerencsére volt itthon minden hozzávalóm. Kicsit változtattam a fűszerezésen, ízesítésen, de alapvetően így készítettem el én is, ahogy a receptben le van írva. Nagyon finom lett és tényleg minden összetevője egészséges, alacsony kalóriatartalmú.
Hozzávalók, ahogy én készítettem : 2-3 banán, 3-4 kanál zabpehely, 1 ek méz, 1 mk szegfűszeg, 1 ek vörösáfonya, 1 ek magkeverék ( tökmag, napraforgó, szezám és fenyőmag). Először a banánokat törtem össze villával, majd mindent hozzákevertem. A  muffinsütőt egy ecset segítségével vékonyan kiolajoztam, majd 1-1 ek masszát tettem mindegyikbe, kicsit lelapogattam. 180 fokos sütőben, 15 perc alatt megsült. Nagyon finom!
Tegnap este elkészítettem az almás-diós változatot is fahéjjal ízesítve, azt kicsit tovább kell sütni, az alma levesessége miatt, de az is nagyon jó ízű lett. Tudom ajánlani, mindenkinek, aki nassolni szeretne, de inkább egészséges édességből.

3 megjegyzés:

TAO írta...

Jól néz ki ez a verzió is! Örülünk, hogy jól sikerült. :)

Thya's world írta...

Nice job. :) Jók az ötletek. Külön jó hogy letesztelted nekem az almás verziót ;). Nekem is van egy jó pár gluténérzékeny, cukor és laktóz intoleráns barátom (van olyan is aki 3 az egyben) úgyhogy gyűjtöm ezeket a recepteket. :)

Lazac írta...

Ó helló kedvekéim! ♥♥
köszi a receptet :):) lelkesen várom a többit is :)