2017. február 21., kedd

Tonhalas fasírt, krumplifőzelékkel

A cím igen jól hangzik.:) Biztosan lehetne sokkal ízletesebb is ez az egész kutyulék, ha szabadon használhatnék fűszereket. No de most ez van, ezzel kell valamit kezdeni :)
 Amire szükségünk lesz: 1 kis doboz tonhalkonzerv. Ha natúr lében van az a legjobb, de ha olajban, akkor öntsük le róla az olajat és hagyjuk lecsöpögni egy szűrőben. Közben aprítsunk fel egy szál zsenge zöldhagymát, egy kevés kakukkfüvet és petrezselymet. ( az eredeti recept gyömbért, csili paprikát, koriander zöldet, borsot és lime levelet javasol, úgy biztosan finomabb is) Tegyük a lecsepegtetett halat egy tálba, villával nyomkodjuk szét. Tegyük bele a fűszereket és adjunk hozzá egy tojás fehérjét is. Keverjük össze, kóstoljuk meg, ha kell sózzuk enyhén. Tegyünk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy meg tudjuk formázni. Egy serpenyőbe süssük meg szárazon, ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg. Igazán csak a tojás fehérje nyers benne, az meg pillanatok alatt átsül, úgyhogy pár perc alatt kész is lesz a fasírtunk. Nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy egy személyre főzök, tehát, ha valaki a családnak szeretné elkészíteni, értelemszerűen a mennyiséget növelni kell.
A diétás krumplifőzelék pedig áll 2 db közepes méretű meghámozott és felkarikázott burgonyából. Ezt egy kevés vízben tegyük oda főzni, dobjunk bele egy babérlevelet is (mivel ez az összes fűszer a són kívül) és főzzük puhára. Amikor megfőtt, akkor egy kis doboz natúr joghurtban keverjünk el egy ek lisztet és sűrítsük be a főzelékünket.
Tudom, ettünk már jobbat is, de ha azt nézem, hogy ingerszegényen készült, akkor ehető.:)

Nincsenek megjegyzések: