2017. október 12., csütörtök

Gombás quinoa, zöldségfasírttal

Egészen egyszerű étel, de finomnak mondható. :) Érdemes kipróbálni.
 Hozzávalók 6 fő részére: 400 gr quinoa, 250 gr shiitake gomba, 2 saláta cukkini (nagyobb méretű) 1 csokor sárgarépa, 2 fej hagyma, 2 tojás, teljes kiőrlésű kenyérmorzsa, 100 gr cheddar sajt, só, bors, petrezselyemzöld, 2 ek olíva olaj, 30 gr vaj.
Elkészítése: Vágjuk fel az egyik fej hagymát, majd 2 ek olíva olajon és a vajon fonnyasszuk meg. Mehet rá a felaprított gomba is, fedjük le, pároljuk őket együtt. Enyhén sózzuk, borsozzuk. A quinoát alaposan mossuk át, majd csepegtessük le. Amikor a gomba megpuhult félig, akkor tegyük hozzá a guinoát kicsit pirítsuk meg, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel. Lassú tűzön főzzük addig, amíg az összes vizet fel nem szívja. Adjunk hozzá vágott petrezselyemzöldet. A fasírthoz reszeljük le a cukkinit és a sárgarépát, sózzuk meg, majd hagyjuk állni fél órát. Eközben nyugodtan elkészíthetjük a köretet. Csavarjuk kia  zöldségekből a felesleges levet, keverjük össze a másik fej aprított hagymával, a tojással, sajttal és a zsemlemorzsával. Kóstoljuk meg, ha nem elég sós, akkor pótoljuk a sót és adjunk még hozzá őrölt borsot és petrezselyemzöldet is. Formázzunk pogácsákat ( 18 db lett ebből a mennyiségből) majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük őket és 180 fokon süssük amíg megbarnulnak. Félidőben forgassuk meg őket. A sütőpapírt fújjuk be olíva olajjal mielőtt ráültetnénk a zöldségfasírtokat, akkor nem ragad le.


Nincsenek megjegyzések: