2017. október 2., hétfő

Rakott lecsós zöldbab barna rizzsel

Nos, ez az étel azért született, mert mindig van Valakinek valami extra kívánsága. :) Igen, az életmód változtatásom felbujtójának, a húsmentesen étkezőnek, aki most még fogfehérítésen is átesett, ezért nem lehet színes ételt ennie. (mármint olyant, ami elszínezheti a fogát):) Nos, ennek a jegyében született a mai ebéd és még legalább 2 napig ilyesmik lesznek az étlapon.

 Hozzávalók 5 főre: 20 dkg barna rizs, 50 dkg zöldbab, 30 dkg hagyma, 30 dkg paprika, 30 dkg paradicsom, 20 dkg feta sajt, 10 dkg mozzarella, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, némi olaj.
Elkészítés: megfőzzük előírás szerint a barna rizst, ennek picit hosszabb főzési idő kell mint a fehérnek és több folyadékot vesz fel. Aztán megtisztítjuk és feldaraboljuk a zöldbabot, azt is megfőzzük sós, fokhagymás vízben. Ezt követően elkészítjük a lecsót a szokásos módon. Majd ha mindennel készen vagyunk, következzék a rétegezés. Egy tűzálló tálat kiolajozunk vagy kivajazunk, ízlés szerint. Az aljára kerül egy réteg rizs, arra egy réteg zöldbab, majd a lecsó. Utána ismét rizs és még egy réteg a zöldségekből. A tetejére ismét rizs kerül, és a sajtokat rámorzsoljuk. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajtok megolvadnak. Látványnak nem annyira csodás, de ízre nem rossz. :)

Nincsenek megjegyzések: