2017. október 13., péntek

Buddha tál

Egy idő óta rendszeresen szembejön velem a neten, különböző oldalakon a Buddha bowl elnevezésű étel. Utána is olvastam, hogy mi ez az új őrület. :) Kiderült, hogy egy kiegyensúlyozott ételsorról van szó, amit egy kerek tálban raknak össze és ennek mindkettőnek köze van Buddhához. A kiegyensúlyozottságnak is, meg a kereknek is.:)
Nosza akkor a mai ebéd legyen Buddha bowl.
 Hozzávalók ( 2 tálat csináltam) : 1 csomag üveg tészta, 1 csomag füstölt tofu, 2 db fehér és 1 db lila édesburgonya, fél fej brokkoli, 1 nagy fej hagyma, 1 kisebb doboz csicseriborsó konzerv, 1 érett avokádó, olívaolaj, szezámolaj, fűszerek, fokhagyma.
Elkészítése: a hagymát, édesburgonyát, brokkolit daraboljuk fel terítsük ki egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre, fűszerezzük ízlés szerint és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Süssük 200 fokos sütőben 20 percig. A füstölt tofut vágjuk kockákra, forrósítsunk fel egy serpenyőben szezámolajat és egy kevés szója szósz, gyömbért, fokhagymát és pirítsuk meg benne a tofu kockákat. Szedjük ki ha megpirult minden oldala, majd szórjuk az edénybe a lecsepegtetett csicseriborsót és azt is jól pirítsuk át. Fűszerezzük még egy kevés római köménnyel. Az üvegtésztát forrázzuk le sós vízzel és hagyjuk 10 percig állni, majd szűrjük le. Az avokádót szeleteljük fel, locsoljuk meg lime lével.
Egy kerek tálban rakjuk össze a hozzávalókat.


Nincsenek megjegyzések: