2017. november 30., csütörtök

Zöldséges curry kuszkusszal

Ilyen étel már volt itt, de azt hiszem a köret más volt hozzá.
Mindegy, nem lehet elégszer leírni valamit, főleg ha mások a hozzávalók, mert zöldség és zöldség között is vannak különbségek :)
Hozzávalók 6 fő részére: 1 nagy fej hagyma, 2 duci gerezd fokhagyma, 2 közepes édesburgonya, 2 közepes méretű sárgarépa, 2 db szárzeller, 250 gr brokkoli, 250 gr karfiol, 500 gr spenót, 1 doboz kókusztej, 2 ek olívaolaj,só, bors, kurkuma, koriander, római kömény, chilipehely, 1 ek paradicsompüré, 1 ek paprikakrém, 500 gr kuszkusz.
Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk. A hagymát és fokhagymát finomra vágjuk és olajon elkezdjük pirítani. Amikor már kis színt kapott, hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert, majd a kétféle krémet is. Felöntjük vízzel és beletesszük a többi zöldséget is a spenót kivételével. Mehetnek a fűszerek, a chilivel bánjunk óvatosan, mert nem mindenki szereti a csípőset. Kicsit legyen pikáns az étel, de ne tegyünk bele túl sokat. Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, öntsük fel a kókusztejjel, azzal is főzzük amíg minden zöldség puha nem lesz. Tegyük bele a spenótot, de már csak pár percig forraljuk. A kuszkuszt kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel öntsük le, majd takarjuk le és hagyjuk állni 10 percig, utána egy villával keverjük át. Nem szükséges sózni, hiszen az ételünk eléggé sós.

Nincsenek megjegyzések: