2018. március 28., szerda

Zellerkrémleves

Ismét egy krémleves, ami gyorsan elkészül és finom is.
Hozzávalók: 1 nagyobb fej zellergumó, 1 sárgarépa, egy petrezselyem gyökér, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek olívaolaj, só, bors, 1 doboz alacsony zsírtartalmú tejszín.
Elkészítése: a hagymákat felkockázzuk és megfonnyasztjuk az olajon. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk és beletesszük a megtisztított, felkockázott zöldségeket. Puhára főzzük őket, közben ízesítjük sóval, borssal, majd egy botmixerrel pürésítjük és beleöntjük a tejszínt is. Még egyszer összeforraljuk szórunk bele szárított petrezselyemzöldet és tálalható.

Nincsenek megjegyzések: