2018. március 1., csütörtök

Rántott karfiol paradicsom mártásban

Nos, legyünk őszinték, ezzel a képpel indulhatnék a legrondább étel pályázaton.:D Ilyen esetekben sokszor elmarad a feltöltés, mert ki a fene szereti mutogatni az elfuserált ételfotóit? Én biztosan nem, viszont, ha nem írom le, elfelejtem a receptet és azért meg kár lenne, mert ízre nagyon ott van a szeren. :)
 Hozzávalók most csak 3 főre: Egy kisebb karfiol, 1 doboz hámozott egész paradicsom, 1 ek olívaolaj, egy kisebb fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, oregánó, bazsalikom, porított fokhagyma, babérlevél, 1 bögre kuszkusz. A panírozáshoz tk liszt, 2 tojás, tk zsemlemorzsa, olajspray. A tetejére reszelt vagy szeletelt mozzarella.
Elkészítése: Először kezdjük a szósszal, mivel ennek egy órán keresztül kell főnie. A hagymát, fokhagymát kezdjük el fonnyasztani olívaolajon, majd amikor már szép aranyszínűek lettek, öntsük rá a paradicsomokat. Törjük össze krumplinyomóval, és fűszerezzük a mártásunkat sóval, borssal, bazsalikommal és egy db babérlevéllel. Főzzük lassú tűzön 1 órán keresztül. Közben a karfiolt szeleteljük fel merőlegesen, kb olyan formát kapunk mint ha egy agyvelő szelet lenne. Tudom, morbid, de pont úgy néz ki.:) A liszthez adjunk sót és borsot, a morzsához pedig sót, borsot, porított fokhagymát és oregánót. Panírozzuk a szokásos módon és fektessük a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Előtte olajspray-vel fújjuk be a papírt, majd a panírozott karfiolok tetejét is. Süssük 180 fokos sütőben 20 percig. Közben elkészült a szószunk is. Egy tűzálló tál aljára tegyük a szószt, arra rá a karfiolszeleteket és az egészet borítsuk be mozzarellával. Toljuk vissza a forró sütőbe, és a sajtot pirítsuk rá a tetejére. Nem kell ennyire mint az enyém, de én kicsit megfeledkeztem az egészről :D Szerencsére még nem égett meg, pont finom ropogós maradt a sajt. A kuszkuszt a szokásos módon készítsük el.
 Kicsit béna, de az enyém :)
Ezt a képet a netről hoztam, de ugye mennyivel mutatósabb így fotózva? :)

2 megjegyzés:

a mesélő írta...

Fú ez nagyon finom lehet, csak azt nem értem,hgy miért kell kirántani a karfiolt hozzá? Ez így nagyon melós...

Lazac írta...

Annyira finom lesz tőle az íze, megéri. :) Nem annyira macerás, különösen ha így sütőben sütöd át a panírozás után. Mivel lapjára szeleteled a karfiolt, nagyon könnyen lehet panírozni. Olyan ronda lett a kép, hogy erősen elgondolkoztam azon, tegyem-e fel a receptet, de a kaja világcsúcs, így győzött a posztolása az ételnek :) Még ha ronda is a kép :)