2018. március 19., hétfő

Rakott savanyú káposzta

Nem tudom mások hogy vannak vele, de én imádom a savanyú káposztát! Nálunk a piacon annyira finomat lehet kapni, hogy még kimosni sem kell, csak enni.:) Ha ilyent főzök, mindig elpusztítok belőle egy adagot nyersen is.
 Hozzávalók 5 fő részére: 1 kg savanyított szálas káposzta, 1 zacskó szója granulátum, 1 csésze rizs, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek paradicsompaszta, 1 ek paprika krém ( csemege), 2 ek fűszer paprika, só, bors,  2 ek olívaolaj, a tetejére 1 kis doboz tejföl, 1 kis doboz natur joghurt. ( a magam részéről utálom a zsírszegény tejfölt, így összekeverem a joghurttal a 20 %-ost és máris elviselhető lesz az íze)
Elkészítése: a káposztát először megpirítom egy kevés olajon, majd félreteszem. A szóját leforrázom, majd leöblítem és még egyszer leforrázom. Hagyom állni, majd jól kinyomkodom belőle a vizet. Olajon megdinsztelek egy fej apróra vágott hagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, fűszerezem paradicsom és paprika krémmel, majd mehet bele a szója is. Ezzel összesütöm kb 15 percig, közben fűszerezem sóval és borssal, ízlés szerint, majd meghintem fűszerpaprikával és azzal is sütöm még pár percig. Vigyázzunk ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. A rizst a szokásos módon megfőzöm, majd a szójás keveréket és a rizst összevegyítem. Egy hőálló edény aljára teszem a fele káposztát, majd rá a rizses keveréket és beborítom a maradék káposztával. 180 fokos sütőben sütöm 20-25 percig. Tálalásnál a tetejére kanalazok a tejfölös keverékből.

Nincsenek megjegyzések: