2018. április 12., csütörtök

Tojás curry szószban

Ez egy ütős kaja, bár kinézetre szerénynek tűnik. :) A család ma rakott zöldséges tésztát ebédelt, nekem az nem fért bele a napi beosztásomba, így én ezzel leptem meg magam. A receptet illetve ehhez hasonlót tegnap láttam valahol, de nem jegyeztem meg és nem is ugyanúgy készült, lévén nem jegyeztem meg a pontos összetevőket. De ötletnek nem volt rossz.
Hozzávalók: személyenként 2 db főtt tojás. Kell még hozzá 1 ujjnyi gyömbér, 1 zöld csili paprika, 3 gerezd fokhagyma, egy kisebb salotta hagyma, paradicsom konzerv, só, bors, őrölt koriander, kurkuma, garam massala és római kömény, no meg egy kevés olaj. Köretnek pedig rizs.
Elkészítése: a főtt tojást nem írom le, meg a rizst sem, normál módon elkészítve. A mártáshoz összedaraboltam a gyömbért, csilit, fokhagymát és hagymát, majd ezt elkezdtem olajon pirítani. Amikor már szép színű, akkor hozzáadtam a fűszereket és a paradicsomot is. Épp annyi vízzel öntöttem fel, hogy a tojásokat félig ellepje. 5 percig forraltam a tojások nélkül, hogy kicsit besűrűsödjön, aztán összeturmixoltam a mártást és még a tojásokkal is főztem 2 percig, hogy átjárja őket a meleg minden oldalon.

Nincsenek megjegyzések: