Óriás kagylótészta paradicsomos gombás raguval töltve.
Paradicsomos gombás ragu : 25 dkg friss gomba ( lehet konzerv is), 1 doboz egész hámozott paradicsom (konzerv), 2 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, oregano, bazsalikom, olívaolaj. A gombát megtisztítom, majd vékonyan felszeletelem. A hagymát és fokhagymát apróra felkockázom és kevés olívaolajon megfonnyasztom. Hozzáadom a felszeletelt gombát és együtt párolom. Amikor a gomba már összesett, hozzáöntöm a paradicsomot és a fűszereket. Addig főzöm, amíg teljesen be nem sűrösödik. Ha a paradicsom savasabb, akkor egy kevés cukrot ( 1 kkanál) adok hozzá. Amíg a ragu fől, kifőzöm a kagylótésztét sós, olajos vízben. Leszűröm, majd kihűtöm kézmelegre. A paradicsomos raguval egyenként megtöltöm a kagylókat, majd egy kiolajozott tűzálló edénybe teszem, szorosan egymás mellé. A sütőben 180 fokon átsütöm őket 10-15 percig. Ilyenkor lehet egy kevés kecsappal elkevert tejföllel átkenni őket még.
Vegyes saláta, mindenféle ételhez.
Készen kapható eisberg saláta, vajretek, kápia paprika, só, bors, kevés cukor, pici olaj, ecet.
8 megjegyzés:
milyen lehet az óriáskagyló spenóttal töltve??
gomba most volt nálunk)))
kiályul néz ki)))
Szerintem teljesen jó lehet. Próbáld ki :):) Egy jó kis fokhagymás-tejszínes spentót....na máris ennék belőle! :):):)
Én egy kis túrót is kevernék a spenót közé.
Igen, egy kis ricotta nem árthat neki. :) Majd 4 nap múlva megcsinálom. :)
Már én is szemetem ezzel a tésztával, de még nem próbáltam. Lehet, hogy ebben is példát veszek rólad? :)
*bocs. nem szemetem!!! hanem szemeztem ahhh!
M!
Olyan aranyos vagy! Még miben veszel rólam példát? :):):):)Én sem csináltam még soha ezt, de most megláttam a boltba és tésztanap lévén jól kipróbáltam. :) Legközelebb tényleg spenóttal töltöm meg. :):)
anyós is csinált ilyen kagylósat, ő darálthúsos mindenfélével tölti - isteni fincsi :)
Megjegyzés küldése