Valamit gyorsan, finomat, meleget...
Hozzávalók : 7 dkg angol szalonna (azért 7 dkg, mert a 8 dekás csomagról leszedtem a zsíros részt) 4-5 db gomba, 1 kisebb fej hagyma, 2 tojás, díszítésnek bármilyen salátaféle ( jelen esetben jégsaláta, vajretek és kaliforniai paprika), kevés olaj, bors, kevés só.
A hagymát felkarikázom és a negyedekre darabolt gombával együtt odateszem sütni. Nagyon óvatosan sózom, mert az angol szalonna sós. Amikor megpirultak, hozzáadom a csíkokra vágott, hajszálvékony angolszalonnát, és ráütök 2 tojást. Megvárom, amig a tojásfehérje megsül, de a sárgája még enyhén folyós és tálalom, egyenesen rá a salátákra. A salátát semmivel nem ízesítem, mert így a forró, meleg étel, minden íze átjárja.
2 megjegyzés:
Igy meg soha nem ettem, de megcsinalom, mert szuper lehet, hogy a meleg mennyei izek atjarjak a salatat! Nyam, nyam es koszonet a remek tippert! :)
én mán nem szalonnázom)))
Megjegyzés küldése