2011. február 1., kedd

káposzta másként


Tegnap kaptam ezt a linket Málnától.
http://www.noltv.hu/video/3181.html
Érdekesnek találtam, ezt a fajta elkészítését a kelkáposztának. Mivel ma éppen zöldségnapom van, hát gondoltam, megpróbálom.
Kelkáposzta az nem volt itthon, de úgy gondoltam édeskáposztából is nagyszerű lesz. Biztosan más az íze kelkáposztával, de hát "szegény ember vízzel főz" én meg azzal ami van itthon, 5 nap bolt nélküliség után. :)
Hozzávalók: ( nem írok mennyiséget, mindenki tudja, kb mennyi kell egy személyre) krumpli, káposzta ( akár kel, akár édes), só (vegeta), bors, kömény, majoranna, fokhagyma, kevés olaj.
A krumplit felkockázom és kevés vegetás vízben odateszem főni. Közben az édeskáposztát laskára vágom, és egy serpenyőben átpirítom. Fűszerezem is, sóval, borssal, köménnyel, majorannával. Amikor a krumpli megfőtt, a felét átteszem a káposztára, a másik felét a főzővízzel együtt összeturmixolom, Hozzákeverem a sült káposztához és már kész is. Pár gerezd fokhagymát, héjában megsütök olajban és azzal díszitem.

3 megjegyzés:

Ircsike írta...

Csutortokon kelkaposztat eszem!
Orulok, hogy jobban vagy! :)

Kriszti írta...

Szia Csibe!!
Örülök,hogy ismét itt vagy és Te lettél a győztes!!Keztél már hiányozni!!
Nekem van itthon káposztám pénteken meg is tudom csinálni!!
Holnapra készülök nekem víznap lenne??!!

Lazac írta...

Szia Hógolyó!

Ha ma gyümölcsnapod van, akkor igen, holnap víznap jön. Drukkolok. Nekem most nagyon könnyű volt megcsinálnom, hiszen gyakorlatilag 3 napig nem tudtam enni. Majd a következő már tudatosan felkészült lesz.
Még nem kóstoltam, de szerintem finom. :)

Szia Ircsikém!

Igen, köszönöm már jobban, bár ezt a kaját is még elég nehéz volt megfőznöm...mindegy, majd megerősödök. :) Most még minden kétszer annyi ideig tart.