2018. február 15., csütörtök

Tofu tikka masala

Ha lehet csirkés, akkor tofus is! Nem? De ! :)
Hozzávalók 5 fő részére: 2 csomag tofu, 1 doboz joghurt ( nagy), 1 paradicsomkonzerv ( darabolt) 2 ujjnyi gyömbér, 1 fej fokhagyma, 1/2 citrom, 1 fej hagyma, 2 dl tejszín,  és a fűszerek: 1 tk garam masala, 1 tk őrölt koriander, 1 tk római kömény, 1 tk kurkuma vagy curry por,2 tk fűszer paprika, 1 kisebb csili paprika, só.
Elkészítése: a tofut tegyük papírtörlőre és nyomtassuk le egy nehezebb tárggyal, legalább fél órán keresztül, így a felesleges nedvesség eltávozik. A joghurtot keverjük össze az aprított gyömbér felével, 4 gerezd fokhagymával, citromlével,fűszerezzük sóval, garam massalával és fűszer paprika felével. Tehetünk még bele őrölt borsot is, de szerintem így is meglehetősen fűszeres lesz.  Kockázzuk bele a tofut és hagyjuk a marinádban 1 órát a hűtőben állni. Közben készítsük el a rizsköretet és a szószt. A szószhoz aprítsuk fel a hagymát, 8 gerezd fokhagymát, gyömbér másik felét és a csili paprikát, majd kezdjük el olajban pirítani. Később adjuk hozzá a fűszereket, a római köményt, kurkumát és őrölt koriandert, fűszerpaprika másik felét. Ezzel a pirítsuk meg, majd mehet bele a paradicsomkonzerv és a végén a tejszín is. Kóstoljuk meg és sózzuk ízlés szerint. A marinádból kivett tofu kockákat húzzuk egy nyársra, amit előzőleg vízben áztattunk, és a nyársakat 200 fokos sütőben süssük legalább 15 percig. (Legközelebb grillezni fogom)  Ezt követően húzzuk le a nyársról a tofut és tegyük a szószba, forraljunk rajta egyet és kész is. Rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: