2018. február 3., szombat

Kényeztető szombati ebéd

Ma egyedül vagyok itthon, és ez jó! :)Meglehetősen ritkán fordul elő, hogy hétvégén egymagam vagyok, ezért ma kényeztető ebédet csináltam magamnak, direkt hóesésre valót. :)
Kint óriás pelyhekben esik a hó, amivel nincs semmi baj, hiszen még tél van. Ma reggel kávézás közben a TV-t bambultam szokás szerint és Nigel Slater készített egy pesztós cukkinit, ami nagyon jól nézett ki, szinte összefutott a nyál a számban a látványától. Én még főztem ki hozzá egy kevés teljes kiőrlésű spagettit is, és gyalultam rá némi pecorino forgácsot is. Elronthatatlan és nagyon ízletes.
Kell hozzá egy személyre: 1 adag spagetti tészta. Ha van otthon tésztakiszedő kanalunk, azon található két lyuk, a kisebb az, amennyi tészta egy személyre javasolt. Kell még hozzá 1 kisebb saláta cukkini 1 evőkanál genovai pesztó és némi sajtforgács, kevés olívaolaj. A tésztát tegyük oda forrásban lévő vízbe főni, közben készítsük elő a cukkinit. Egy zöldséghámozóval szeleteljük fel, majd egy kevés olívaolajon pároljuk át. Hagyjuk roppanósra a zöldséget, mert úgy lesz finom. Ez tényleg csak pár percet vesz igénybe, sokat mondok, ha hármat. Keverjük el a pesztóval, kóstoljuk meg, kell-e sózni vagy borsozni. Egy kevés szárított fokhagymát is elbír, legalábbis nálam. Halmozzuk a megfőtt tésztát a tányérra, merjük rá a pesztós cukkinit és szórjuk meg sajttal.Ez is olyan kaja, amit többször el kell majd készíteni. :)

2 megjegyzés:

Marika néni írta...

Nigelnél meg lehet éhezni☺...úgy tud főzni, mint senki más. (szerintem legalábbis)
És a magyar hanja...áááá...dzsémszbond☺.
Jó kis recept☺.

Lazac írta...

Én is imádom, ahogy főz! Könnyedén, elegánsan...szóval nekem nagyon bejönnek a receptjei. :) A hangjára eddig még nem figyeltem oda, de majd szombaton :):)