Ez az étel ismét úgy indult, hogy nincs igazán neve. :) Régebben ettem az unokahúgom éttermében, ott pulykahússal készült. Majdnem el is felejtettem már magát a receptet, amikor is a húsnap apropóján eszembe ötlött. El is készítettem tegnap este, és persze ismét ötletet kértem, hogy mégis mi legyen a neve? Hát legyen....szerdai varázslat! :) Hát így lett ilyen szép hangzatos neve ennek az ételnek.
Hozzávalók : Egy csirkemell, 15 dkg füstölt mozzarella sajt, 1 kisdoboz főzőtejszín, 2 tojás, só, bors, kevés olívaolaj.
A körethez 2 féle káposztát pároltam, fehéret és lilát, mert szerintem így mutatós.
Elkészítése: A csirkemellet felszeletelem, nagyon óvatosan folpack közé téve kiklopfolom, sózom, borsozom. 10-15 perc elteltével felvert tojásba és reszelt sajtba forgatom, majd egy kiolajozott hőálló edénybe fektetem. Ez lehet jénai is, meg tepsi is, kinek mi áll rendelkezésére. Felöntöm a főzőtejszínnel, és letakarva sütöm 200 fokos sütőben 15-20 percig. Azt követően a fóliát/fedőt leveszem és aranybarnára pirítom a tetejét.
A párol káposztákat a megszokott szerint készítem el. Pici cukrot karamellizálok olívaolajban, majd rádobom a káposztát, sózom, borsozom, meghintem őrölt köménnyel és megsütöm. Nem párolom igazán, mert szeretem, amikor még ropog a káposzta. Akkor egy kevés citromlevet/ecetet öntök rá, elkeverem és kész.
9 megjegyzés:
Azé' itten nagy összmunka van ezzel a névadással.... :-P :-D
Iiiiiigen!!!! :):):):) És lelkes összmunka! :)
Mutogatom fényképen, leírom mi van benne, törjük a fejünket és egyszercsak kimondja! :):) Én meg jól ékeskedek vele, a gondolataival! :):):):)
Hogyodanerohannyak.... :P :) :)
Aranyhal! Ez nagyon... nagyon jó lehet. "Meg lesz csinálva"! :) :) :)
Köszönöm M, a dicséretet! :):):) Nagyon finom is. Én fél csirkemellből készítettem és még így is lefagyasztottam a másik adagot, mert sok lett.:)
Csak csak megtalaltam! Huuu ezen a honlapon meg nem is jartam, pedig itt is kincsek vannak
felhalmozva! :)
Ircsikém!
Pedig már egy ideje irogatom, igaz csak ritkán :) De majd most felvirágzik :):)
Az tuti,hogy felvirágzik ilyen sok finonság láttán!!
Na kérem szépen már meg is van,hogy a következő húsnapon mit fogok enni!!Nyami-nyami:-)
Hógolyó!
Örülök, hogy itt jártál :):) Köszönöm a bíztató szavakat. :)
Megjegyzés küldése