2011. január 6., csütörtök

Wednesday's magic

Ez az étel ismét úgy indult, hogy nincs igazán neve. :)  Régebben ettem az unokahúgom éttermében, ott pulykahússal készült. Majdnem el is felejtettem már magát a receptet, amikor is a húsnap apropóján eszembe ötlött. El is készítettem tegnap este, és persze ismét ötletet kértem, hogy mégis mi legyen a neve? Hát legyen....szerdai varázslat! :) Hát így lett ilyen szép hangzatos neve ennek az ételnek.

Hozzávalók : Egy csirkemell, 15 dkg füstölt mozzarella sajt, 1 kisdoboz főzőtejszín, 2 tojás, só, bors, kevés olívaolaj.
A körethez 2 féle káposztát pároltam, fehéret és lilát, mert szerintem így mutatós.
Elkészítése: A csirkemellet felszeletelem, nagyon óvatosan folpack közé téve kiklopfolom, sózom, borsozom. 10-15 perc elteltével felvert tojásba és reszelt sajtba forgatom, majd egy kiolajozott hőálló edénybe fektetem. Ez lehet jénai is, meg tepsi is, kinek mi  áll rendelkezésére. Felöntöm a főzőtejszínnel, és letakarva sütöm 200 fokos sütőben 15-20 percig. Azt követően a fóliát/fedőt leveszem és aranybarnára pirítom a tetejét.
A párol káposztákat a megszokott szerint készítem el. Pici cukrot karamellizálok olívaolajban, majd rádobom a  káposztát, sózom, borsozom, meghintem őrölt köménnyel és megsütöm. Nem párolom igazán, mert szeretem, amikor még ropog a káposzta. Akkor egy kevés citromlevet/ecetet öntök rá, elkeverem és kész.

9 megjegyzés:

Unknown írta...

Azé' itten nagy összmunka van ezzel a névadással.... :-P :-D

Lazac írta...

Iiiiiigen!!!! :):):):) És lelkes összmunka! :)
Mutogatom fényképen, leírom mi van benne, törjük a fejünket és egyszercsak kimondja! :):) Én meg jól ékeskedek vele, a gondolataival! :):):):)

Unknown írta...

Hogyodanerohannyak.... :P :) :)

M írta...

Aranyhal! Ez nagyon... nagyon jó lehet. "Meg lesz csinálva"! :) :) :)

Lazac írta...

Köszönöm M, a dicséretet! :):):) Nagyon finom is. Én fél csirkemellből készítettem és még így is lefagyasztottam a másik adagot, mert sok lett.:)

Ircsike írta...

Csak csak megtalaltam! Huuu ezen a honlapon meg nem is jartam, pedig itt is kincsek vannak
felhalmozva! :)

Lazac írta...

Ircsikém!

Pedig már egy ideje irogatom, igaz csak ritkán :) De majd most felvirágzik :):)

Kriszti írta...

Az tuti,hogy felvirágzik ilyen sok finonság láttán!!
Na kérem szépen már meg is van,hogy a következő húsnapon mit fogok enni!!Nyami-nyami:-)

Lazac írta...

Hógolyó!

Örülök, hogy itt jártál :):) Köszönöm a bíztató szavakat. :)