2011. január 18., kedd

2 in 1

A két képet időrendi sorrendben tettem fel, de pont fordítva eszem. Ez a holnapi ebédem, amit zöldségnapra készítettem el.
Póréhagymás babsaláta és cukkinis-sárgarépás-kukoricás fasírt.
Póréhagymás vörösbab saláta : 1 doboz konzerv vörösbab lecsepegtetve, fél póré hagyma, só, cukor, olaj, ecet.
A pórét felkarikázom vékonyra, megsózom, pici cukrot teszek rá, egy kevés olajat (pár csepp) és ízlés szerint ecetet. Összeforgatom, és pár perc múlva  hozzákeverem a lecsepegtetett babot. Jó, ha pár órával evés előtt elkészül, hogy az ízek összeérjenek.
Cukkinis-sárgarépás-kukoricás fasírt : 1 kisebb saláta cukkini, 1 közepes sárgarépa, 1 pici konzerv kukorica ( bonduelle), 1 kis fej hagyma ( salott hagyma), 1 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 kanál zsemlemorzsa, 1 egész tojás, olaj a kisütéshez.
A cukkinit, sárgarépát lereszelem, majd besózom. Kicsit állni hagyom, eközben apróra felkockázom a hagymát, fokhagymát. A cukkinis sárgarépa keveréket alaposan kinyomkodom. A kukoricát kicsit össze kell paszírozni ( én nem tettem, és nem is lehetett annyira jól sütni, legközelebb majd  összenyomkodom). Mindent összevegyítek, majd hozzáadom a fűszereket és a tojást. A legvégén a zsemlemorzsával is összedolgozom, majd forró olajban kisütöm. Papírtörlőre szedem, és leitatom róla az olajat.

Ez volt a mai ebéd. A múltkorról megmaradt sajtos husi, azaz szerdai varázslat, párolt sárgarépa körettel
Hogy Gordon Ramsay-t idézzem : 10 perc és kész! :)

5 megjegyzés:

gondaanyu írta...

Fincsi! Mi holnap úton leszünk, majd megállunk valahol egy ebédre.

M írta...

Megint nagyon jókat írtál. És a mai rizsemet te ihletted, és ez most jutott eszembe, amikor idekattintottam. De ma ennyi telt tőlem. :)
Puszi: Gy.

Lazac írta...

Köszönöm nektek. :)

Ircsike írta...

Ilyenkor koran reggel nagyon ehes vagyok es bizony szivesen magam ele vennem a tanyerokat. Nagyon gusztusos, izletes dolgokat alkotsz es orulok, hogy itt is egy csapathoz tartozunk! :)

Lazac írta...

Ircsikém!
Ennek én is nagyon örülök :)