2011. január 3., hétfő

pirított sonkacsíkok, aranyló rizságyon

Elhatároztam, hogy ilyen szépen fogom elnevezni az ételeket. Épp ma reggel beszélgettünk arról, hogy mi is legyen a neve ennek az ételnek. Elmondtam mi van benne, erre jött a névadás : kukoricás rizs sonkával. Tetszett, de azért inkább valami hangzatos nevet adnék neki, mondtam, ha már az étel maga ennyire egyszerű.
Így született meg a név : pirított sonkacsíkok, aranyló rizságyon. :) Szerintem nagyon jó, kellemesen dallamos, az embernek mindjárt felkelti a érdeklődését milyen is lehet ez az étel?
Szerintem kímélő, bár az ételtársításnak nem felel meg, mégis ajánlom egy könnyű és gyors ebédnek.

Hozzávalók : 1 bögre jázminrizs, egy kisebb fej hagyma, 1 doboz lecsepegtetett csemege kukorica, 10 dkg sovány sonka, só, bors, olívaolaj.

A hagymát apróra összevágom, olajon megfuttatom, amikor már üveges, hozzáadom a rizst és együtt pirítom őket. Ezt követően kétszeres mennyiségű vízzel felöntöm, sózom, borsozom, majd puhára párolom. Amikor megfőtt, hozzákeverem a doboz kukoricát. Közben egy másik serpenyőben a laskára vágott sonkacsíkokat kevés olajon átpirítom és a rizsre halmozom.

4 megjegyzés:

1 írta...

Jó a marketing.
És gusztusos az étel :)

Lazac írta...

Köszi Macskusz :):)

Kriszti írta...

Vizicsibe nagyon jó elnevezés!!
Szuper!!Ki kell,hogy próbáljam,köszi a receptet!!

Lazac írta...

Köszönöm, aranyos vagy :):)