2011. január 8., szombat

spenótos tészta

Imádom a  spagettit. A csak olívaolajjal, fokhagymával és egy pici csilivel megbolondítottat. Ez ugyan nem spagetti, de az alapot a kedvencem adja, mivel jól illik a spenóthoz. A spenótot sokan a gyerekkorban annyira nem szeretett pépszerű ételnek tudják csak elképzelni, pedig igen sokféleképp fel lehet használni. Én nagyon szeretem az angolos spenótot, amikor csak egy kevés olajon rövid ideig megfuttatjuk a harsány zöld leveleket. Csak épphogy összeessen kicsit és már kész is. 2-3 perc az egész. Ezért mindig a tésztát főzöm ki előbb. Amikor már forr a tészta vize, és beleteszem főni a tésztát, akkor állok csak neki a spenótnak. Átmosom, lecsipkedem a vastag szárrészeket és szűrőben hagyom lecsöpögni. ( milyen jó is lenne a tegnap meg nem vásárolt rm. szűrő!) Amíg a spenót lecsöpög, olívaolajon ( nekem fokhagymás van, de teszek még hozzá fokhagymát bőven, mert szeretem) pár gerezd fokhagymát megfuttatok, de nem sütöm, csak megkapatom. Aztán egy kevés csilipaprikát darálok bele, kb egy késhegynyit egy adag tésztához. Beleteszem a spenótleveleket és hirtelen átforgatva megsütöm. Pár perc az egész. Közben sózom, kevés bio vegetával is fűszerezem, borsozom ( lehetőleg frissen őrölt borssal) és belekeverem a közben puhára főtt tésztát. Nekem ma tönkölybúzalisztből készült volt itthon, tojás nélküli. De, bármilyen tésztát lehet. Megszórom egy leheletnyi parmezánsajttal, és jól megeszem. :)

2 megjegyzés:

M írta...

No, ez is ötös! Csillagos ötös. :)

Lazac írta...

Köszönöm Tanárnő! :):)