2011. január 8., szombat

zöldséges melegszendvics

Hozzávalók : 1 db kisebb padlizsán, 1 kápia paprika, 3-4 szem datolya paradicsom, vagy szendvicsparadicsom, 2 gerezd fokhagyma, só,bors, kakukkfű, olívaolaj, 2 szelet barnakenyér

A padlizsánnal kezdem, meghámozom és vékonyan felszeletelem. Forró serpenyőbe, kevés olajon elkezdem sütni. A padlizsán azonnal felszippantja az összes olajat, de majd vissza is adja, ne öntsünk utána! Miközben a padlizsán sül, vékonyan felkarikázom a paprikát és azt is rádobom, majd együtt sütöm tovább. Őket követi a szintén vékonyra felszeletelt fokhagyma, és a ketté vágott paradicsom. Sózom, borsozom, megszórom kakukkfűvel. A serpenyőt kettéosztom, az egyik felébe áthúzom a zöldséges keveréket, a másik felében  megpirítok 2 vékony szelet barnakenyeret. Aztán ráhalmozom a kenyérszeletekre a zöldséges ragut, vékonyra karikázott édeshagymával és petrezselyemzölddel díszitem.

3 megjegyzés:

Kriszti írta...

Húúú milyen guszták ezek a szendvicsek!!!
Nem semmi vagy:)
A végén még lehet,hogy megszeretem a padlizsánt is??:)
Sajnos a zöldségek sem a kedvenceim nagyon!!
A csoki és a süti viszont igen!!
De most jól birom tartom magam az ígéretemhez!!
Együtt biztosan sikerül!!
Várom a holnapi ételeidet!!

Ircsike írta...

Ez igen! Koszonom, hogy megosztod ezeket a szuper eteleket velunk is! Nagy orom nekem, hogy Gyongyi modszerehez ennyi finomabbnal finomabb eteleket talalok, mikozben eredmenyesen apadok! :)

Lazac írta...

Örülök, hogy segíthetek :):)
Igen, együtt könnyebb :):)