2011. január 6., csütörtök

Kelkáposztabukfenc

Hozzávalók : 1 kisebb fej kelkáposzta, 2 db krumpli, 15 dkg gomba ( én most laskát vettem), 1 fej hagyma, kevés olaj, só, bors, majoranna, római kömény, fűszerpaprika.

A kelkáposzta nagyobb külső leveleit lefejtem és enyhén sós vízben előfőzöm. Nem kell megpuhulnia teljesen, csak ne törjön már. Ezzel kibélelek egy kiolajozott sütőformát úgy, hogy a levelek kissé lelógjanak az oldalán. Közben olajon megfuttatom a hagymát, rászórom a maradék apróra vágott káposztát, a vékonyra vágott krumplit és gombát. Együtt sütöm őket, közben fűszerezem. Nem kell ezt sem teljesen puhára sütni, hiszen még a sütőben sülni fog. Amikor kész a ragu, belekanalazom a kelkáposzta ágyba, és betakarom a kilógó levelekkel. Kissé megolajozom a tetejét, megszóróm kevés sóval vagy vegetával és 180 fokos sütőbe teszem 15-20 percre.

Sütés után átfordítom ( innen a bukfenc) szeletelem, majd melegen tálalom, egy kevés tejföllel.

7 megjegyzés:

M írta...

Vízicsibe! Ez is remek ötlet! Zseni vagy! És örülök, hogy ilyeneket írsz, mert egyszer Anya azt kérdezte, hogy mi lesz, na nem jut majd több étel eszembe. No, ez szöget ütött a fejembe, de már tudom, mi lesz. Csak rákattintok a blogodra. :)

Lazac írta...

Köszönöm M! :)

Akkor bátran kísérletezek tovább :):) Én is remek ötleteket merítek tőled. :)

Unknown írta...

Ezek szerint a kelkáposztát is meg lehet enni.... :-D
(Szedd már ki innen ezt a betűellenőrzést... nincs mindig kéznél a szemüvegem, ha-ha... :-P )

Lazac írta...

Én szeretem, persze ízlés dolga.

A beűellenőrzés marad, mert amikor kiszedtem, telement spammel....bocsi :)

Málna konyhája írta...

az igen jól néz ki, meg fogom prószálni

Málna konyhája írta...

hmmm, talán egy darált húsos töltelékkel sem lenne rossz...

Lazac írta...

Babám! Szerintem tökéletes azzal is. :)Így is nagyon finom volt csak zöldségekkel. :) Én is el fogom még készíteni párszor:)