Sárgarépa főzelék kímélősen, karikára sütött krumplival.
Sárgarépát lereszeltem, egy kevés olajon megfonnyasztottam 1 kis fej kockára vágott hagymát. Később hozzáadtam a sárgarépát, együtt pároltam 5 percig, ezt követően kevés vizet öntöttem alá, sóztam, borsoztam, pici cukorral meghintettem és puhulásig főztem. Egy kávéskanál liszttel besűrítettem.
A krumplit megmostam, felkarikáztam, egy tepsit kikentem vajjal, megszórtam a krumplit sült krumpli fűszersóval és 200 fokon megsütöttem ropogósra.
2 megjegyzés:
Krumplit a zöldségnapon lehet? Én zöldséglevest ettem, abba is volt egy szem apróra vágva.
A spenótom holnapra maradt és találtam egy oldalt csupacsupa spenótrecepttel !
Vidám karcsúsodást!
gondaanyu!
Lehet, sőt krumplit tésztanapon is lehet. :)
Megjegyzés küldése