2010. október 2., szombat

Töltött burgonya

Ezt a kímélő ételt elsősorban a candida diéta miatt alkottam. Szerintem nagyon finom, laktató is és nagyon egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók 2 személyre.

4 db közepes nagyságú burgonya, 1 db padlizsán ( szintén közepes nagyságú), 2 sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, fokhagyma granulátum, vagy 1 gerezd zúzott fokhagyma, 4 szelet fst mozzarella.

A burgonyákat félbevágjuk, majd 200 fokos előmelegített sütőbe tesszük, a szintén félbevágott padlizsánnal. Ugyanannyi idő kell nekik a süléshez, ez kb 30-35 perc. Közben amig a zöldségek sülnek, a megtisztított sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszeljük, vagy hajszálvékonyan felszeleteljük. Egy fej hagymát apróra kockázunk, és a sárgarépával együtt olajon megdinszteljük. Fúszerezzük sóval, borssal, kakukkfüvel és puhára pároljuk. Közben a megsült burgonyának kikanalazzuk a belsejét, kb 5 mm-es peremet hagyva, burgonyahajócskákat készítünk. A padlizsánnak is kikaparjuk a belsejét, és a burgonya belsejével együtt a sárgarépás hagymához adjuk. Ízesítjük még sóval, ha szükség van rá, és hozzáadjuk a fokhagymát is. Burgonyanyomóval összenyomjuk, vagy kézi mixerrel pépesítjük. Én jobban szeretem, ha kicsit darabos, így én nyomkodom. :) A kikapart burgonyahajókba egy késhegynyi vajat teszünk, majd visszakanalazzuk a tölteléket. A tetejére ráteszünk egy félbevágott fst mozzarella szeletet. Vissaztesszük a sütőbe és még 10 percig sütjük.

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Okéska, csak így tovább... :) :)

Névtelen írta...

Te vagy az ötletadóm :)

Pöttyöskutty' írta...

Olyan büszke vagyok Rád:-)
Ennek meg héja is van...tényleeeg:-)))Mesélted Alessiának?

Névtelen írta...

Köszönöm Pöttyöm! Meséltem, vihogás is volt. :) Ennekmeg lehet enni a héját. :) A cékláét azért nem javaslom, bár azt is megmostam, de mivel tovább sül mint a krumpli, kissé szenesebb lesz. :)