2010. október 26., kedd

Fradi leves


Hozzávalók: 1 tálca csibeszárny ( 5 db), 3 sárgarépa, 3 gyökér, 1 karalábé, 1 kisebb fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 bögre borsó, 1 bögre zöldbab ( ezek utóbbiak mélyhűtöttek), só, bors, bio vegeta


Az összes hozzávalót addig főzöm, amíg a csont le nem jön a húsról és a zöldségek meg nem puhulnak. Mindent egyszerre teszek oda, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, megfűszerezem és puhára főzöm. Kicsontozom a húst, és visszateszem az edénybe. Nagyon sűrű, nagyon tartalmas leves, ( inkább egytálétel) mégis alacsony kalóriatartalmú.

4 megjegyzés:

pipacs írta...

Nem hangzik rosszul, már csak azért sem, mert végre egy nem macerás leves! :):)

Lazac írta...

Nem túl guszta látvány, de az íze az mesés :)

Emmi írta...

pár napja vettem először a Lázár-féle házias levesalapól, ami olyan kocsonyás vagy zselés vagy mi a szösz, nekem nagyon ízlett, a karfinyollevest azzal készítettem, az egyikkel, mert a másikat megettem))) és fél este vedeltem rá)))

Névtelen írta...

:):):)