2010. október 16., szombat

omlett

 Ma reggelire omlettet készítettem, zsírszegény változatban, mondjuk azt, diétásan, sőt, a candida kúra előírásainak is megfelelően. Először egy kis fej hagymát apróra vágtam, majd felkockáztam egy kisebb vastaghúsu zöldszínű paprikát is. A teflon palacsintasütőbe nagyon minimális olajat öntöttem, és elkezdtem sütni a zöldségeket.
 Miközben a zöldségek sültek, 2 tojást felütöttem, sóztam, borsoztam, tettem még hozzá egy kevés fokhagymaport és kurkumát is, majd villával jó habosra felvertem. Ráöntöttem a megsült zöldségekre és pár percig sütöttem. Ilyenkor nem keverem össze, mint a tojásrántottát, hanem hagyom lepény formában megsülni.
A végeredményhez már nem kell különösebb megjegyzést fűznöm, talán csak annyit, hogy kenyér nélkül is fogyasztható. :)

4 megjegyzés:

1 írta...

Azt hiszem eddig túlmisztifikáltam ezt a candida diéta dolgot. Szóval így is lehet, ez jó!

Lazac írta...

Igazából semmi konkrétumot nem találtam a neten. Illetve mindenhol csak a tiltott élelmiszerekről lehet olvasni.Van egy nagyon jó oldal, ami azért is hiteles nekem, mert aki létrehozta, kigyógyult a candidából. Az ott leírtak alapján kezdtem összeállítani az étrendünket, és szerintem semmi tiltottat nem használok. :) Így ez tökéletesen megfelel a candida kúrában alkalmazható étrendnek. Megjegyzem én is azt hittem feketébb az ördög. :)

Pöttyöskutty' írta...

Egész sok mindent lehet enni....sőt már azon jár az agyam, hogy hogyan lehetne "lefordítani" candidásra a többi ételt!

Lazac írta...

Szerintem a fő tiltott ételeken kívűlszinte mindent, csak találékonyság kérdése. :)